Thursday, February 17, 2011

i can do it!!

Hari2 yang sedih tanpa sahabat baik aka bff (ain,azi,ima,peq)…sunyi sepi hidup kat sini…mungkin ada hikmah semua ni..memang serabut kat sini..tapi nak wat macamane memang life student mcmni...so kene terimala.So be strong ernie..!!!berjanji dan nekad pada diri supaya lebih kuat untuk mengahrungi cabaran yang ada di depan.jangan mudah mengalah..mulai hari ini ingin melangkah dengan lebih yakin untuk mencapai apa yg diingini…now focus study!!focus with my test,quiz,assignment yg berlambak…dah macam ape!!serabot…tapi jangan stress2…bak kate prof zaki(lec Marketing Research) buat la assignment tu seperti kita tengok AF (akademi fantasia) jangan buat semata2 sebab nk past subject tu….so think positive…cakap dengan diri sendiri..SAYA SUKA BUAT ASSINGMENT!SAYA SUKA STUDY!! Motivation diri sendiri…heheheheh…I can do it!!kene lebih semangat!!bertambah semangat bile sir Rizaimy bagitau part 6 nnt boleh practical kat oversea..syoknye.selalu terbayang2 nk g oversea.tapi pointer kene bagusla...if pointer 3.00 and above leh la mohon practical kt negara org len.sebelum tu kenela improve my english..hehehhe.:)so awal2 part ni la kene pulun habis2 study..kena jaga pointer...kalau x, susah nnt..dah la semester ni byk subject...kene kuat!kuat!kuat!!

love this statement~

every successful person has a painful story. Every paintful story has a successful ending.Except the pain and get ready for success.

if someone feels that they had never made a mistake in their life, then it means they had never tried a new thing in their life.

khas utk encik hakeem~~



salam~~
entry ni khas untuk yang bernama abdullah hakeem ismail :)
18 february bersamaan ngn esok adalah hari lahir seseorg yg istemewa(cewaaaaaaaahh)

sebelum tu meh nk nyanyi......

"happy birthday to you... happy birthday to you...
happy birthday to syg...
happy birthday..to...you...."

sweet 22 honey~~
semoga panjang umur & di murahkn rezeki...sudah tua..hehehhe....semoga dengan pertambahan umur ni membuatkan syg lebih matang dan dapat mencapai apa yang diingini...
belajar sungguh2..banggakn kedua ibubapa mu...jadi yg lebih baik dari yang sebelum ni...
may ALLAH bless u dear~~
:)




hehehehhe..:))
happy bornday~~




wishing you a day filled with LOVE, LAUGHTER AND FUN TIMES!!


sebelum tu jom kite selidik sape sebenarnya EN.HAKEEM ni...
die ni baik orangnye...(puji ade makna tau ni)hehehhehe...
die la my bestfriend merangkap bf..huhuhu...
my bodyguard....hehehehhehehhe



ini la hakeem...:))


because it's your birthday..this very special day..be sure to celebrate...because it's your birthday...and think of all of us who..know how wonderful you are!!!


ilysm!
<3

happy birthday!!!
:)

Wednesday, February 16, 2011

life~

life is too short to wake up with regrets. Love the peolple who treat you right and forget the ones who don't. Believe that everything happens for a reason. If you get a chance take it. If it changes your life let it. Nobody said life would be easy..they just promised..it would be worth it..

Tuesday, February 1, 2011

Banjir di Malaysia

Hujan semakin tidak segan untuk turun setiap hari dan matahari pula malu-malu untuk munculkan diri.cewaaaaaahhh...ayat berpuitis...hehehhe...actually entry ni nak story pasal banjir dinegara kita ni.akhbar semalam menyatakan 4 negeri di landa banjir iaitu di Johor, Melaka, Negeri Sembilan n Phang. Salah satu tempat yang dilanda banjir adalah di SEGAMAT. Tempat dimana dulu aku study. Agak teruk gak banjir di sana. Paling menyedihkan banjir tahun ni meragut 3 nyawa, 46,206 mangsa dipindahkan.Sungai Segamat pukul 1 tengah hari, 30 januari 2011 mencatatkan paras bacaan 9.75 meter iaitu paras bahya manakala paras amaran dicatatkan di Sungai Segamat Kuala, Sungai Muar di Buluh Kasap, Sungai Muar di Kampung Jijah dan Sungai Labis. 1 Februari - di Segamat keadaan banjir semakin puih apabila hujan mulai reda hari ini. Jalan keretapi rosak teruk dan tak boleh dilalui namun sehingga pagi ini keadaan semaki pulih. Dijangkakan keadaan akan pulih menjelang etang ini sekiranya hujan lebat tidak turun.
~credit to warta rakyat~

To my bestfriend nurul ain diharap bersabar ok menghadapi banjir disana. Semalam mesej cik ain tanya khabar banjir kat segamat. Die bagitau rumah dia teruk ditenggelami air dan terpaksa la cik ain stay kat balairaya. Kepada kawan-kawan yang menyewa rumah di segamat tu bersiap sediala untuk mengemas rumah lepas balik mid term break ni..Harap-harap banjir kat sane mulai reda. amin..


dasyat2..banjir dah sampai kebumbung rumah



kawasan di sekitar johor


ni kat bandar segamat



segamat..air sungai sangat deras..



kereta pon terkorban..

berdoala supaya banjir akan semakin reda...
amin~~

Fakta@Auta


salam semua~~

mari kite membuka minda dengan membaca fakta-fakta n auta-auta di bawah..
kita akan mendapat fakta dan sekaligus autanya sekali..auta means perkara2 yg ditokok tambah..





1. Tahukah anda apabila 350ml air yang diambil dari sinki dan kemudiannya dituangkan ke dalam cerek yang mengandungi 150ml air suling dan dibiarkan terdedah kepada nyalaan api bersuhu 100 darjah celcius akan menghasilkan satu cecair yang dinamakan air masak.

2. Percayakah anda yang air sirap merupakan salah satu bahan asas dalam pembinaan sebuah helikopter. Ini kerana kajian telah dibuat, seorang pembina helikopter memerlukan air sirap untuk menghilangkan keletihan semasa membuat helikopter, tanpa air sirap mungkin helikopter tersebut tidak dapat disiapkan.

3. Sebuah kereta yang dipandu selaju 220 km/j tidak akan dapat memotong kereta yang dipandu selaju 40 km/j sekiranya kereta-kereta tersebut dipandu dari arah yang bertentangan

4. Tahukah Anda dalam bahasa Inggeris dan Italy, jurugambar dikenali sebagai paparazi. Perkataan itu dipercayai diambil dari watak paparazzo dalam filem La Dolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellini pada tahun 1960. Dalam bahasa melayu pula, ayah kepada seorang budak yang bernama Razzi juga boleh dikenali dengan nama papa Razzi.

5. Tahukah Anda bendera negara Denmark telah dicipta 700 tahun lampau, menjadikan bendera paling lama digunakan di dunia lebih lama daripada penggunaan susu cap bendera.

6. Tahukah Anda magnet ialah sejenis logam yang juga digelar besi berani. Sebagaimana namanya magnet ialah besi yang berani menarik butir-butir besi lain kearahnya. Bagaimanapun orang yang diupah untuk menarik kereta bukanlah magnet.

7. Tahukah Anda cicak memutuskan ekornya apabila diganggu. Apabila cicak menyedari yang dia diekori oleh sesuatu, ia akan memutuskan ekornya supaya benda itu tidak mengekorinya lagi atas alasan tanpa ekor sudah tentu ia tidak akan diekori lagi.

8. Tahukan anda bahawa seorang manusia normal tidak boleh menyentuh telinganya sendiri menggunakan siku.

9. Tahukah Anda burung dapat pulang ke sarangnya walaupun telah keluar kadangkala hingga beribu kilometer daripada sarangnya tanpa sesat atau silap walaupun tanpa bantuan kompas. Ini kerana setiap sarang burung mempunyai alamatnya yang tersendiri sebenarnya.

10. Tahukah Anda bunyi perkataan lempeng dan tempeleng adalah hampir sama walaupun ia berbeza dari segi rupa bentuknya. Tapi, walaubagaimanapun orang yang kena tempeleng masih boleh memakan lempeng apabila dia berasa lapar.

11. Tahukah Anda gunung berapi yang berusia tiga ratus tahun disahkan masih aktif untuk meletup. Tapi mengikut kajian ahli gunung, api elektrik di rumah kita tidak akan aktif jika tidak membayar bilnya selama tiga bulan.

12. Tahukah Anda orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta dunia ialah Orang Utan.

13. Tahukah Anda ahli sains seluruh dunia bersepakat jika nasi ayam dimakan sewaktu lapar, perut kita akan mengalami satu tindakbalas yang berupa kekenyangan. Nasi ayam juga boleh digunakan sebagai ubat untuk menggembirakan hati kita bila nasi ayam yang dimakan itu dibelanja oleh kawan kita.

14. Dan tahukah anda bahawa hampir kesemua pembaca blog ini telah mencuba untuk menyentuh telinga menggunakan siku...

setiap point2 ni ade fakta n auta...hahahaha...fakta@ auta boleh dipercayai n diragui...terpulangla kat masing2..